Archideas visningar av Masthuggskyrkan!

På Arclhidea besitter vi en unik kompetenskombination. Ljusdesigner, Bebyggelseantikvarier och Arkitekter arbetar tillsammans mot resultat som gynnar såväl ögat som plånboken. Masthuggskyrkan är ett exempel på hur detta kan se ut. Ett resultat där församlingen själv på ett användarvänligt sätt kan styra sin önskade ljussättning och på ett enkelt sätt kan anpassa ljuset efter aktivitet såsom körövning, predikan, vigsel, begravning med mera. Lösningen består av uteslutande LED-teknik vilket har gett en energieffektivisering på över 50% samt att vaktmästaren får en mycket enklare arbetsuppgift då bytesintervaller på ljuskällor nu är långt mycket längre. Förutom detta syns nu kyrkorummets arkitektur i dess färg och form på ett långt mer fördelaktigt sätt samt att detaljer såsom målningar och statyer nu accentueras på ett vackert sätt.

Vi har under den senaste månaden visat kyrkan för såväl församlingar som för Västsvenska Belysningssällskapet, där intresset var stort med 25 deltagare på plats. Många kyrkor står idag med föråldrade belysningslösningar vilka slukar energi och inte gör kyrkorummet rättvist sett till dess potential.

Vi på Archidea hjälper er gärna att ta fram förbättrade lösningar. I vår dialog mellan kompetenser finner vi lösningar med minimal åverkan på kyrkan och som lyfter de arkitektoniska kvaliteterna på optimalt sätt. Vi visar gärna  Masthuggskyrkans lösning på plats för att visa er vad modern belysningsteknik kan göra för kyrkorummet!

Lämna en kommentar